שנה חדשה – התחלה חדשה

 

בתקופת החגים,  אנחנו נזכרים לעצור, לחשוב ולתכנן את השנה החדשה ולבחון את השנה החולפת, בעוד סביבנו, העסקים כרגיל.

משקפת

 

בהולנד, כל הפעילויות העסקיות שנדחו ל"אחרי הקיץ" מתחילות שוב לתפוס תאוצה ללא עצירה.

בישראל, תקופת החגים היא תקופה רדומה והמשפט המוכר "אחרי החגים" נשמע שוב ושוב.

לנו, כאזרחים של שתי התרבויות,  יש הזדמנות שבה אפשר ליצור מומנטום אדיר ולהגשים את כל מה שעדיין לא הספקנו. זו הדקה ה91 שלנו. מכיוון שאנחנו מבינים באופן פסיכולוגי (גם אם אנחנו לא שומרי מצוות) שעוד שנה עברה – ובאופן טבעי הוגים בשנה שחלפה וחושבים על השנה שתבוא. אולם, יש לנו עוד זמן מה לפני סיומה של השנה האזרחית.

 

סטטיסטית, התקופה שבין ראש השנה לתחילת השנה האזרחית זה הזמן הפורה והרווחי ביותר מבחינה עסקית. לעיתים, עסקים מרוויחים ברבעון האחרון של השנה יותר מבשאר חודשי השנה גם יחד.

אז מה אנחנו יכולים לעשות כדי להפיק את המירב מהתקופה הזאת?

 

לעצור לרגע ולתכנן

תכנון זה דבר מאד חשוב. בחיי היום יום אנחנו הרבה פעמים מוצאים את עצמנו רודפים אחרי הזנב של עצמנו, מכבים שרפות ומתמודדים עם משימות היום-יום. עכשיו זה זמן טוב לעצור, לקחת צעד אחורה ובאמת להביט בעסק שלנו. הפקת לקחים, קביעת מטרות וכתיבה של תכנית עבודה מסודרת תעזור לנו להצליח בשנה הקרובה.

למה לכתוב תכנית?

כמה סיבות:

1. נותן לנו את האפשרות לחזור חזרה לתכנית ולבחון את ההתקדמות

2. מכריח אותנו לשבת ובאמת לחשוב ולתכנן (ולא "על הדרך")מגדלור

3. אנחנו לא יכולים לכתוב בזמן שאנחנו חושבים על משהו אחר (תנסו ותראו) – לכן, כתיבה עוזרת לנו למקד את המחשבה ולהגיע לעיקר.

4. כשאנחנו כותבים נוצרים קשרים במוח- יש תהליך של לימוד וזכרון. קרה לכם פעם שכתבתם רשימת קניות או רשימת משימות ושכחתם לקחת אותה איתכם ולמרות זאת השלמתם חלק גדול מהמשימות אם לא את כולן? נכון שעדיף לקחת את הרשימה ולעבוד איתה – אבל גם אם לא עושים את זה, עדיין יש תועלת בכתיבה כי הסיכוי שהתכנית תתגשם אם היא כתובה גדול בעשרות מונים מאשר אם לא כתבנו מלכתחילה.

התכנית היא מעיין תכנית עסקית לשנה החדשה.

 

היא המגדלור שלנו כשאנחנו מבולבלים או לא בטוחים מה לעשות. מומלץ לחזור אל התכנית מידי שבוע ולקרוא אותה.

אז מה צריך להיות בתכנית שלנו?

– לבחון את השנה שעברה, מה היה טוב? מה היינו משפרים?

-לקבוע מטרות לשנה החדשה – איפה אנחנו רוצים להיות בעוד שנה מהיום? מה הרווח של החברה שלנו? כמה לקוחות יש לנו? כמה שעות אנחנו עובדים? כמה עובדים או שותפים יש לנו?

– לעשות רשימה של "מכשולים" או "בעיות" שאנחנו רואים בדרך להגשמת המטרות שלנו. למשל: חסר לנו מידע מסויים או חסרה לנו תעודה או רשיון מסויים או שחסר לנו תקציב וכו'. מה המכשול הכי גדול? זיהוי המכשול יתן לנו הזדמנות לחשוב כבר עכשיו על פתרונות יצירתיים. מי יכול לעזור לנו? איך אנחנו יכולים להתגבר על המכשול?

-לעשות רשימה מסודרת של דברים שאנחנו רוצים להשלים ולחלק אותה לסדרי עדיפויות

– לקבוע זמנים מראש לבחינת ההתקדמות שלנו לקראת המטרה. לעשות שינויים בדרך הפעולה שלנו אם יש צורך.

– לכתוב מה קורה כשאנחנו מגשימים את המטרה. מה זה יאפשר לנו לעשות? איך זה ישפיע עלינו באופן אישי ועל העסק שלנו? איך נרגיש שכנשיג את המטרה?

 

לדוגמא: (הדוגמא אינה מבוססת על עסק אמיתי)

אני מורה ליוגה והחלטתי לפתוח עסק משלי שנה שעברה. יש לי כמה תלמידים אבל אני כרגע לא יכולה להתקיים מהעסק וצריכה לעבוד במקביל.

המטרות שלי לשנה החדשה הן:

–  200 תלמידים קבועים

– להעביר לפחות 10 שיעורי יוגה בשבוע

– רווח ברוטו של 5000 יורו לחודש

המכשול העקרי שלי זה שאני לא יודעת איך לשווק את עצמי ואיפה למצוא 200 תלמידים

אפשרויות לפיתרון: למצוא מישהו שמבין בשווק ויכול לעזור לי להכין תכנית שווק מסודרת, ללמוד לשווק בעצמי, לשווק את עצמי בפייסבוק עם הידע שיש לי עכשיו, לעבוד בשיתוף פעולה עם עסקים אחרים, לבנות אתר אינטרנט ולמצוא מישהו שיכול לעזור לי לשווק דרך האתר, לפרסם מודעות….

לבנות אתר אינרנט: לתכנן את האתר על פי דוגמאות מהאינטרנט ועל פי העדפות אישיות שלי, למצוא מעצב, למצוא מישהו שיבנה,למצוא מישהו שיקדם (אולי זה יכול להיות אותו אדם/חברה),להכין תוכן לאתר

למצוא מישהו שמבין בשווק: לבדוק עלויות ולוח זמנים של הכנת תכנית מסודרת.

למצוא סטודיו מתאים ולבדוק עלויות של שכירות

לברר בעיתון המקומי כמה עולה לפרסם

ליצור קשר עם בעלי עסקים במקצועות מקבילים (מורות לפילאטיס, מטפלים אלטרנטיביים למשל) ולבדוק אפשרות לשיתוף פעולה

לחפש קורס שווק בסיסי באינטרנט, להצטרף למועדון עסקי כדי ללמוד מאנשים אחרים איך הם עושים את זה ולעשות נטוורקינג.

לעשות רשימה של רעיונות לשווק (לחפש באינטרנט עוד רעיונות)

שאלה: האם אני יכולה להרוויח עוד כסף מהעסק מעבר לשיעורי היוגה? אולי דרך אתר האינטרנט? להתייעץ עם מישהו שמבין ולחשוב על עוד רעיונות.

יעדים:

– לפני ה10 לאוקטובר מצאתי אנשי מקצוע שיעזרו לי

-ב1 לנובמבר יש לי תכנית שווקית מסודרת

– ב1 לדצמבר יש לי אתר אינטרנט פעיל ודף פייסבוק

-במרץ יש לי 50 תלמידים קבועים

וכו'

השגת המטרות תאפשר לי לבנות עסק יציב שאוכל להרחיב יותר בשנה הבאה לקראת החלום שלי לפתיחת סטודיו עצמאי. לא אצטרך יותר לעבוד במקומות אחרים כדי להשלים שכר. במישור האישי זה ישמח אותי מאד! יתן לי סיפוק ויאפשר לי עצמאות ויכולת להתפנות יותר לחיי המשפחה וסיפוק מקצועי.

לסיכום, למרות שהמון פעמים אנחנו דוחים עבודה עד "אחרי החגים"  וקשה לנו לחכות שכל ה"בלגן" יסתיים, זה זמן מצויין לעצור, לבחון ולתכנן את החודשים הקרובים והשנה הקרובה. לא רק מבחינה מקצועית אלא גם אישית.

איך אתם מתכננים את השנה שלכם?

שתהיה זו שנה פוריה ומוצלחת

 

By |2019-01-15T10:17:53+00:00ספטמבר 9th, 2013|Categories: עסקים|Tags: , , |0 Comments

About the Author:

אלה ואן טילבורג היא מאמנת עסקית שמלווה אנשים בתחילת דרכם בשלבי הקמת עסק בהולנד ובמדינות נוספות, או בעלי עסקים וחברות המעוניינים לגדול ולהתפתח. לאלה נסיון רב ועשיר בתחומים עסקיים שונים והיא מעבירה הרצאות, סדנאות ומלווה עסקים באופן פרטני. למידע נוסף ויצירת קשר עם אלה: http://www.ellavantilburg.com

Leave A Comment